ATENȚIE! Este posibil ca videoclipul să nu meargă dacă folosiți AdBlock!

Apreciaza acest articol !


Îţi place ?→ 

Advertisement

Advertisement

VIDEOCLIPUL ZILEI


Atenție ! Adio oră de vară și oră de iarnă. Parlamentul European a votat un unic timp tot anul... Ești de acord cu decizia asta ? - VIDEO

RECOMANDAT PENTRU TINE


Au trecut 4 ani de la DIVORȚUL de Gabriela Cristea, iar azi Marcel Toader a lăsat mască pe toată lumea. Declaratii soc, nu ai fi crezut ca este capabil de așa ceva.

Sărbătoare astazi 30 ianuarie ! Atenție mare, este înterzis să faci asta: Potrivit traditiei, in ziua praznicului nu este bine sa.. - VIDEO

 • Uploaded 6 months ago in the category Romania

  Pe 30 ianuarie, in fiecare an, se celebreaza Sfintii Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie de Nazianz si Ioan Gura de Aur, care au trait la sfarsitul secolulu

  ...

  Pe 30 ianuarie, in fiecare an, se celebreaza Sfintii Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie de Nazianz si Ioan Gura de Aur, care au trait la sfarsitul secolului al IV-lea si inceputul secolului al V-lea, numiti “Protectori ai invatamantului teologic”.

  Praznicul Celor Trei Ierarhi este o sarbatoare dedicata reconcilierii.

  Acum se impaca rudele dupa lungi dispute.

  De asemenea, toate proiectele comune concepute in aceasta zi vor aduce prosperitate in caminul acestora.

  In aceasta zi nu se fac treburi casnice: nu se spala rufe si nu se matura in gospodarie pentru a evita pericolul de inec, de intamplari violente si de infirmitate.

  Potrivit traditiei, in ziua praznicului nu este bine sa imprumutam lucruri din casa pentru a proteja caminul de paguba.

  In numeroase zone din tara, gospodinele fac coliva, merg la biserica s-o sfinteasca si apoi impart ofrande cu coliva, cu fructe si peste, in memoria rudelor decedate in familie.

  Mamele se roaga pentru norocul fetelor de maritat.

  In ziua praznicului, fiecare mama care are o fata de maritat respecta sarbatoarea: nu presteaza munci gospodaresti si se roaga la biserica pentru norocul fiicei sale.

  Vaduvele care au probleme financiare, de sanatate sau sunt inconjurate de dusmani, trebuie sa se roage si sa ceara ajutor Sfantului Grigorie, care este aparatorul vaduvelor.

  El este cunoscut drept cel care, de secole, este aparatorul lor dovedit.

  Gospodina care nu respecta sarbatoarea, spala rufe si arunca laturi in curtea casei, dupa ce a impartit ofrande pentru morti, ramane vaduva.

  Un praznic de iertare pentru pacatul avortului.

  in ziua praznicului, femeile care au pacatuit facand un avort, trebuie sa respecte sarbatoarea.

  Este bine sa faca pomeniri si sa imparta ofrande; prin acest ritual ele pot fi iertate pentru marele lor pacat.

  Sursa:ele.ro

show more show less
VIDEOCLIPUL ZILEI


Atenție ! Adio oră de vară și oră de iarnă. Parlamentul European a votat un unic timp tot anul... Ești de acord cu decizia asta ? - VIDEO


Spune-ne ce parere ai despre acest VIDEOCLIP !
Parerea ta conteaza