ATENȚIE! Este posibil ca videoclipul să nu meargă dacă folosiți AdBlock!

Apreciaza acest articol !


Îţi place ?→ 

Advertisement

Advertisement

VIDEOCLIPUL ZILEI


Atenție ! Adio oră de vară și oră de iarnă. Parlamentul European a votat un unic timp tot anul... Ești de acord cu decizia asta ? - VIDEO

RECOMANDAT PENTRU TINE


Au trecut 4 ani de la DIVORȚUL de Gabriela Cristea, iar azi Marcel Toader a lăsat mască pe toată lumea. Declaratii soc, nu ai fi crezut ca este capabil de așa ceva.

Mii de români se înghesuie să cumpere vechime pentru a ieși mai repede la pensie. Românii care nu au acumulat suficienţi.. - VIDEO

 • Uploaded 5 months ago in the category Romania

  Românii care nu au acumulat suficienţi ani de vechime pentru a beneficia de pensia de la stat, îşi cumpără vechimea, profitând de legea dată în timpul guvernări

  ...

  Românii care nu au acumulat suficienţi ani de vechime pentru a beneficia de pensia de la stat, îşi cumpără vechimea, profitând de legea dată în timpul guvernării lui Cioloș.

  Legea 186/2016 prevede că persoanele care nu au calitatea de pensionari pot achita contribuţia de asigurări sociale pentru perioadele de timp în care nu au avut calitatea de asigurat în sistemul public de pensii sau într-un sistem de asigurări sociale neintegrat acestuia, fiind vorba de intervalul cuprins între data încheierii contractului de asigurare socială şi ultimii cinci ani anteriori acestei date.

  Potrivit News.ro, suma care trebuie plătită pentru a cumpăra anii de vechime se calculează în funcţie de salariul minim.

  De asemenea, poate fi recâștigata rapid dacă pensia încasată este mai mare.

  Aproape 200 de vrânceni au achitat, până în prezent, aproximativ un milion de lei Casei Judeţene de Pensii pentru a-şi cumpăra vechime în muncă, în baza Legii 186/2016.

  În total, oamenii au cumpărat peste 400 de ani vechime în muncă.

  Potrivit reprezentanţilor Casei Judeţene de Pensii Vrancea, din luna octombrie 2016, când a intrat în vigoare Legea 186/2016 care permite plata contribuţiilor retroactiv pentru completarea vechimii în muncă, şi până în prezent, 196 de persoane au achitat suma de 1.026.565 de lei.

  “Din octombrie 2016 până la această dată s-au încheiat 196 de contracte de asigurări sociale cu plata retroactivă cu un venit total la bugetul asigurărilor sociale de stat în sumă de 1.026.565 de lei.

  Plata se face la casieria Casei de Pensii, numerar sau în contul instituţiei deschis la Trezoreria municipiului Focşani”, a declarat Adrian Juravle, directorul Casei de Pensii Vrancea.

  De asemenea, peste 700 de constănţeni au achitat, până în prezent, aproximativ cinci milioane de lei Casei Judeţene de Pensii pentru a-şi cumpăra vechime în muncă, în baza Legii 186/2016, fiecare achitând cât a avut nevoie pentru a putea ieşi la pensie.

  Potrivit Legii 186/2016, termenul limită pentru cumpărarea vechimii în muncă este 27 aprilie 2017.

  Sursa: a1.ro

show more show less
VIDEOCLIPUL ZILEI


Atenție ! Adio oră de vară și oră de iarnă. Parlamentul European a votat un unic timp tot anul... Ești de acord cu decizia asta ? - VIDEO


Spune-ne ce parere ai despre acest VIDEOCLIP !
Parerea ta conteaza