ATENȚIE! Este posibil ca videoclipul să nu meargă dacă folosiți AdBlock!

Apreciaza acest articol !


Îţi place ?→ 

Advertisement

Advertisement

VIDEOCLIPUL ZILEI


Atenție ! Adio oră de vară și oră de iarnă. Parlamentul European a votat un unic timp tot anul... Ești de acord cu decizia asta ? - VIDEO

RECOMANDAT PENTRU TINE


Au trecut 4 ani de la DIVORȚUL de Gabriela Cristea, iar azi Marcel Toader a lăsat mască pe toată lumea. Declaratii soc, nu ai fi crezut ca este capabil de așa ceva.

Ce dragut ! Nepotica se cearta cu Bunica ˝ Vreau inghetata... ˝ O discutie amuzanta care te va cuceri si iti va ridica buna dispozitie - VIDEO

 • Uploaded 8 months ago in the category Amuzant

  Dupa ce copilasul s-a nascut, mai ales dupa 6 saptamani, cand incepe sa doarma din ce in ce mai putin, ideal ar fi sa "vorbiti" cu el in momentele ade

  ...

  Dupa ce copilasul s-a nascut, mai ales dupa 6 saptamani, cand incepe sa doarma din ce in ce mai putin, ideal ar fi sa "vorbiti" cu el in momentele adecvate, adica sa fie curat, hranit, odihnit, altfel comunicarea nu are succes.

  Nu va ganditi ca trebuie sa ii explicati teoria relativitatii,nu! Vorbiti-i "nimicuri", explicate fiecare lucru pe care il faceti.

  Poate ca veti spune dar de ce? E prea mic, nu intelege.

  Gresit! Pana la momentul in care copilul vorbeste, el acumuleaza continuu cuvinte, isi va forma o idee clara despre lumea lui inconjuratoare si se va simti chiar mai stimulat sa inceapa sa vorbeasca, va prinde acea "placere de a vorbi" pe care o vede la tine in timp ce "discutati".

  Se va simti iubit si protejat.

  Mai mult, la varsta aceasta, comunicarea duce la o cunoastere reciproca, atat mama intelege nevoile copilului, dar si bebelusul vede care sunt urmarile semnalelor pe care le transmite.

  Dupa saptamana a douazecea de viata rasplata nu va intarzia sa apara.

  Acum bebelusul va ganguri tot mai mult.

  Va vorbi cu tine, mamica lui, dar si cu jucariile sale chiar si atunci cand e singur in patut.

  Sunetele pe care le scoate il distreaza copios, va face des "vocalize".

  Mai intai bebelusul va pronunta vocale (in special i, a, e, u).

  Mai tarziu apar consoanele si asa vor aparea grupurile de sunete - veti auzi tot mai des: mo, ma, ti, ta… Si probabil acum veti simti si primele emotii, pentru ca bebelusul va repeta aceste grupuri de sunete si e posibil sa auziti, de exemplu, ma-ma.

  Puteti exersa aceste grupuri, aveti toate sansele ca bebelusul sa realizeze ca se poate folosi de ele ca sa va cheme.

  Si veti mai observa ceva: apare intonatia.

  Adica atunci cand va dori ceva, spre exemplu, va cere cu vehementa.

  Sursa:sfatulmamicilor.ro

show more show less
VIDEOCLIPUL ZILEI


Atenție ! Adio oră de vară și oră de iarnă. Parlamentul European a votat un unic timp tot anul... Ești de acord cu decizia asta ? - VIDEO


Spune-ne ce parere ai despre acest VIDEOCLIP !
Parerea ta conteaza